Συγκίνηση και ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη που κατέληξε από τον κοροναϊό, αν και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Όπως επισημαίνουν οι συγγενείς του, ο άτυχος άνδρας είχε υποβληθεί σε δύο διαγνωστικά τεστ που είχαν βγει αρνητικά και διαγνώσθηκε, τελικά, θετικός στο τρίτο, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν εκπνεύσει.

Πέντε άνθρωποι όλοι και όλοι συνόδευσαν τον άτυχο Μουσταφά στην τελευταία του κατοικία στο Διδυμότειχο. Σε κλίμα οδύνης και με αυστηρά μέτρα προφύλαξης λόγω της πανδημίας.

Ο άτυχος 35χρονος που αποτελεί το νεαρότερο θύμα κοροναϊού στη χώρα μας, δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Ο νεαρός ξυλουργός, το τελευταίο διάστημα δεν εργαζόταν και ήταν σε καραντίνα στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο και το 18 μηνών κοριτσάκι τους.

Τα ερωτήματα

Πριν από δέκα μέρες η γυναίκα του και η πεθερά του είχαν δέκατα. Ο 35χρονος παρουσίασε και ο ίδιος πυρετό. Σύμφωνα με τους οικείους του τηλεφώνησαν στον ΕΟΔΥ αλλά και σε ιδιώτη γιατρό. Η απάντηση ήταν «μείνετε σπίτι». Τη Μεγάλη Τετάρτη μπήκε στο νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου, που δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς για κοροναϊό με 38 πυρετό. Έκανε δυο τεστ και τα δυο βγήκαν αρνητικά.

Ωστόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέρθηκε στην εντατική γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του. Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα άφησε την τελευταία του πνοή.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη γειτονιά του άτυχου 35χρονου. Η Μουτλού, σύζυγος του 35χρονου, το όνομα της οποίας σημαίνει Ευτυχία, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την κόρη της και την πεθερά της.

Όπως κατήγγειλαν συγγενείς του 35χρονου, κανείς δεν τους έχει ειδοποιήσει από τον ΕΟΔΥ για όσα πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ δεν έχουν κληθεί να κάνουν τεστ για να διαπιστωθεί αν και οι ίδιοι νοσούν.