Σε 121 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, με πέντε θανάτους να σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη επίσημη ενημέρωσή του ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη του Πάσχα εντοπίστηκαν 156 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας.

Από αυτά τα 150 καταγράφονται στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι, περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ακόμη, 59 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ 46 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Εξ αυτών 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, εξιτήριο από τις ΜΕΘ έχουν πάρει 46 ασθενείς.

Ανησυχία προκαλεί ο θάνατος 35χρονου

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει την ιατρική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία ο θάνατος ενός 35χρονου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «οι νέοι ενήλικες έχουν ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι χωρίς να έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα». Όπως είπε, σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα, σε άλλες παραμένουμε με το ερωτηματικό.

Η οικογένεια του 35χρονου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ καθώς όπως λένε ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, δεν κάπνιζε και δεν είχε κάποιο άλλο νόσημα.

Δύο ακόμα χωριά της Ξάνθης σε καραντίνα

Σε καραντίνα 14 ημερών τίθενται τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε κατά την ενημέρωση της Τρίτης ο Σωτήρης Τσιόδρας αντί του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται στο Κρανίδι.

Ο συγκεκριμένος δήμος της Ξάνθης έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κοροναϊό, αφού και άλλα χωριά του – όπως ο Έχινος – είχαν τεθεί σε καραντίνα.

Συναγερμός στο Κρανίδι – Ασυμπτωματικά τα 150 κρούσματα

Στο Κρανίδι βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση προσφύγων.

Συνολικά εξετάστηκαν 497 δείγματα, 150 βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους στη δομή ενώ τα άλλα δύο μία εργαζόμενη εκεί και ένα στέλεχος της δομής.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς για τις επόμενες 14 μέρες έχουν παρθεί μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται το ζήτημα.

«Τα αποτελέσματα της χθεσινής δειγματοληψίας μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός άμεσου συναγερμού. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή έτσι ώστε να στεγανοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δομή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η δομή μπαίνει σε αποκλεισμό, σε στεγανοποίηση, κανείς δεν μπαίνει κανείς δεν βγαίνει. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και ό,τι χρειάζεται σε υγειονομικό υλικό και στα ζητήματα που θα προκύψουν από τις ανάγκες αυτών των 14 ημερών», δήλωσε ο υφυπουργός.

Για τις επόμενες 14 μέρες ο Δήμος της περιοχής μπαίνει σε περιορισμό, και συγκεκριμένα σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, ενώ η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση θα γίνεται μόνο για τους όρους και τις περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, άρα, Β4, Β5, Β6 για τις επόμενες 14 μέρες αναστέλλονται.