Εφαρμογές για τον κλιματισμό, κλείδωμα – ξεκλείδωμα των θυρών, χειρισμοί λειτουργικών συστημάτων για την φόρτιση του αυτοκινήτου και άλλες πολλές δυνατότητες μας δίνουν ή θα μας δίνουν πολύ περισσότερες στο εγγύς μέλλον τα κινητά μας, που πλέον γίνονται το βασικό κλειδί του αυτοκινήτου μας. Η πιο πρόσφατη αφορά αυτή που δίνει η Opel, όπου μέσω της εφαρμογής myOpel, ο νέος κάτοχος του ηλεκτρικού Opel Corsa-e μπορεί να ελέγχει την αυτονομία του αυτοκίνητου.

Επίσης, θα μπορεί να επιλέγει την ώρα φόρτισης, ακόμη και να ενεργοποιεί το σύστημα κλιματισμού. Ιδίως, για την φόρτιση του αυτοκινήτου ο οδηγός μπορεί να έχει στο κινητό του τις πιο ρεαλιστικές προβλέψεις αυτονομίας, όντας μια εφαρμογή που θα είναι ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος του στην επόμενη διαδρομή.  Στην ίδια εφαρμογή οι χρήστες, μέσω του smartphone , μπορούν να ορίζουν μία συγκεκριμένη ώρα για την έναρξη της φόρτισης. Έτσι, εάν γίνεται χρήση νυχτερινού ρεύματος, προκύπτει σημαντικό οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή. Η Mercedes-Benz προσφέρει εδώ και δύο χρόνια, την υπηρεσία Mercedes me, όπου δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να συνδέονται με το όχημά τους ανά πάσα στιγμή και παντού. Εκτός από την σημαντική δυνατότητα κλήσης στο σύστημα κλήσεων επείγουσας ανάγκης της Mercedes-Benz , ο πελάτης, μπορεί μέσω του smartphone του να εντοπίσει που έχει παρκάρει το αυτοκίνητο του,   ακόμη και αν δει εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες η πόσο καύσιμο υπάρχει στο ρεζερβουάρ του οχήματός του.

Τι είναι η υπηρεσία «γραφείου» στο αυτοκίνητο!

Οι εφαρμογές (apps) της Mercedes-Benz προσφέρουν και μια σειρά επίκαιρων λόγω των αυστηρών μέτρων της πανδημίας δυνατοτήτων, όπως είναι η υπηρεσία «γραφείου στο αυτοκίνητο», με τον ιδιοκτήτη να μπορεί να έχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα απευθείας στην οθόνη πολυμέσων του αυτοκινήτου του, σαν να βρίσκεται στο γραφείο! Μεταξύ αυτών, ότι ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις για τη συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο ημερολόγιο. Το σύστημα αναγνωρίζει τον απαραίτητο κωδικό κλήσης PIN για την τηλεδιάσκεψη και τον εισάγει ταυτόχρονα!

Ανάλογα λειτουργικά συστήματα με επίκεντρο το κινητό τηλέφωνο προσφέρουν πλέον, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η VW , η Audi, η Peugeot κ.α. Μεταξύ αυτών να  λαμβάνετε πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, υπενθύμιση για το επόμενο σέρβις, σύνδεση σε διαδικτυακό ραδιόφωνο ή γρήγορη βοήθεια σε περίπτωση μιας βλάβης. Ακόμη σε πολλά μοντέλα της BMW, οι πελάτες μπορούν ήδη να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητο τους, να εκκινούν τον κινητήρα και να μοιράζονται την πρόσβαση σε αυτό με άλλους οδηγούς – με το έξυπνο κλειδί που παρέχεται πλέον, μέσω των υπηρεσιών BMW Connected στο smartphone.