Αίτημα για αποκλεισμό της παραλιακής οδού της Πάτρας (Ηρώων Πολυτεχνείου) έχει αποστείλει ο δήμαρχος της πόλης προς την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες και επομένως ο κίνδυνος διασποράς του κοροναϊού.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το tempo24.gr, αναφέροντας ότι ο δήμαρχος έχει στείλει το σχετικό αίτημα στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας, αρμοδίως μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου, ο οποίος μίλησε στο ίδιο μέσο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού σάιτ, το αίτημα της απαγόρευσης έχει γίνει ήδη αποδεκτό και θα ανακοινωθεί επισήμως εντός της ημέρας. Ενώ τις επόμενες ώρες θα τοποθετηθούν και κάγκελα κατά μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος που βρίσκεται το Θεατράκι μέχρι την Πλαζ.

Όπως αναφέρει το tempo24, στο έγγραφό του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:

«Στο εναπομείναν ανοιχτό τμήμα της παραλιακής ζώνης, μετά το κλείσιμο της περιοχής του έλους της Αγυιάς, αυξήθηκε ο συνωστισμός των  πολιτών (όλων των ηλικιών) τις τελευταίες ημέρες. Προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού covid-19 και να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, εισηγούμαστε τον περιορισμό κίνησης πολιτών από τη Βόρεια πύλη του Λιμανιού (Θεατράκι) έως την Περιοχή Πλαζ (οδός Κανελλοπούλου). Ο περιορισμός προτείνεται να ισχύει από τις 15:00 έως τις 08:00 της επομένης τις καθημερινές, καθώς και όλο το 24ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές. Εισηγούμαστε τα ανωτέρω μέτρα να ισχύσουν άμεσα και παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για σχετική απόφαση».

Υπενθυμίζεται πως απόφαση της Πολτικής Προστασίας στην Πάτρα έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για το Νότιο Πάρκο και την περιοχή της Πλαζ, που παραμένουν ανοικτά για τον κόσμο από το πρωϊ μέχρι τις 2μμ, ενώ τα Σαββατοκύριακα υπάρχει απαγόρευση προσέλευσης.