«Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και αγωνιστών», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα αναφερόμενη στην κλήση σε απολογία του πρώην επικεφαλής του κόμματος για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στις οποίες συμμετείχε το 2017.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος:

«Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το τμήμα «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ», την Μεγάλη Πέμπτη 16-4-2020, εν μέσω Πανδημίας, για κατηγορίες, που αφορούν πολλές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα σχετικά με συμμετοχή του σε κινητοποίηση κατά πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που διεξήγοντο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29-11-2017 και οι οποίοι λόγω της κινητοποίησης ανεστάλησαν.

Αποτελεί απροκάλυπτη πολιτική δίωξη. Γίνεται με στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ενόψει κλιμάκωσης και επέκτασης τους. Καταδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ενώ υποχωρεί σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών και τις αποφάσεις του Eurogroup για κατάργηση οποιασδήποτε προστασίας και άμεση έναρξη των πλειστηριασμών σε λίγες μέρες, δηλώνει ψευδώς προς τον ελληνικό λαό, ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία.

Αποτελεί όμως και απόδειξη τεράστιας υποκρισίας και από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενώ από την μία θεσμοθέτησε το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου παραπέμπεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλοι αγωνιστές, από την άλλη δηλώνει, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει απερίφραστα τις διώξεις εναντίον του Π. Λαφαζάνη και των άλλων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με τα μέλη και τα στελέχη της, ενάντια στις διώξεις, ενάντια στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.

Οι διώξεις αυτές θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν και το «Τμήμα για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» να καταργηθεί. Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευτεί νομοθετικά.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ

ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ».