Σημαντικά στοιχεία για κυκλώματα  που παρασκευάζουν και προωθούν στην αγορά τεράστιες ποσότητες «μαϊμού» και ίσως επικίνδυνων αντισηπτικών, βάρους αρκετών τόνων, φέρεται να έχουν   συγκεντρώσει -όπως αποκαλύπτει «in.gr» – τις τελευταίες ώρες  κρατικές υπηρεσίες!

Σύμφωνα με κρατικούς λειτουργούς τα νέα ευρήματα αφορούν περιοχή της Αττικής και έχει υπάρξει κύκλος συλλήψεων, χωρίς όμως να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον φαίνεται να υπάρχει συνεργασία με τον ΕΟΦ  προκειμένου να διαπιστωθεί αν ράφια σούπερ μάρκετ γεμίζουν με τέτοιου είδους αλλοιωμένα διαλύματα λόγω της  εντυπωσιακής ζήτησης για προστασία από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι προ έξι ημερών υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής  είχε ανακαλύψει επιχείρηση με 4.070,95 λίτρα (που αντιστοιχούσαν σε 55.201 τεμάχια των 100ml και 50ml) προϊόντων, τα οποία είχαν εισαχθεί -από Κίνα και Τουρκία- ως καλλυντικά αλλά διαφημίζονταν ως αντισηπτικά, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Η επιχείρηση αυτή προχωρούσε σε διαφημίσεις σε ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.