Τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φιλοξενήσουν ένα κέντρο ελέγχου και ένα κέντρο διαβουλεύσεων και συσκέψεων για τον κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.

«Καταστήσαμε δυνατό μαζί με τον πρόεδρο Νταβίντ Σασόλι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαμορφώσει τα κτίριά του στο Στρασβούργο, την περίοδο της κρίσης, σε ένα κέντρο ελέγχου και ένα κέντρο διαβουλεύσεων για τον κοροναϊό», δήλωσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα της περιφέρειας Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA).

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Νταβίντ Σασόλι είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι «έθεσε στις αρχές των Βρυξελλών το δικό μας κέντρο ιατρικής περίθαλψης στους ασθενείς και ένα στόλο 100 οχημάτων» και ότι είναι «έτοιμος να κάνει το ίδιο για τα κέντρα μας στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο, εάν τα χρειάζονται».

Παρότι το κοινοβουλευτικό έργο γίνεται σε μεγάλο βαθμό στις Βρυξέλλες, η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ορίζεται στις συνθήκες της ΕΕ, βρίσκεται στο Στρασβούργο, αλλά οι βουλευτές βρίσκονται εκεί μόνο για τις συνόδους της ολομέλειας, μία εβδομάδα το μήνα. Αυτές του Μαρτίου και του Απριλίου κατ ‘εξαίρεση δεν πραγματοποιήθηκαν στο Στρασβούργο λόγω της επιδημίας κοροναϊού, η οποία πλήττει ιδιαίτερα την Αλσατία.