Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύονται ασθενείς με τη νόσο Covid-19 φέρνει στο φως της δημοσιότητας το βρετανικό κανάλι ITV.

Χθες Δευτέρα το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στα άδυτα μιας ΜΕΘ του νοσοκομείου Royal Bournemouth Hospital και κατέγραψε την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν γιατροί και νοσηλευτές.

Στην μονάδα την ώρα εκείνη νοσηλεύονταν 7 ασθενείς, εκ των οποίων οι έξι ανέπνεαν χάρη σε συσκευή οξυγόνου. όπως αναφέρει το ρεπορτάζ μόλις την προηγούμενη μέρα στην ίδια ΜΕΘ είχαν υποκύψει δύο ασθενείς.

Κάποιοι ασθενείς με Covid-19 από μία διαφορετική μονάδα ανάρρωσης (όχι ΜΕΘ) συνομίλησαν με τη ρεπόρτερ. Τόσο η Λίντα Νιου όσο και ο Άλαν Χαντ, ανέφεραν ότι δεν περίμεναν ποτέ να αρρωστήσουν τόσο βαριά από τον ιό.

«Δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ εδώ. Είναι τόσο εύκολο να κολλήσεις τον ιό, αλλά δεν μπορείς με τίποτα να τον ξεφορτωθείς. Έχει επηρεάσει και τους δύο πνεύμονές μου, αλλά τώρα ανακάμπτουν, παρόλο που εξακολουθεί να μου κόβεται η αναπνοή με την παραμικρή δραστηριότητα», είπε στην κάμερα ο 62χρονος Άλαν Χαντ, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα επί ένατη σήμερα μέρα.

Στην κάμερα μιλούν επίσης νοσηλεύτριες που περιγράφουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουν. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η μαρτυρία μιας νοσοκόμας η οποία παρόλο που έχει άσθμα φροντίζει με αυταπάρνηση ασθενείς με Covid-19.

«Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι δεν φοβάμαι, αλλά είμαι νοσοκόμα οπότε έχουν προτεραιότητα οι ασθενείς μου», αναφέρει η Έιμι Κέρτις.