Αν και με τον Γιάννη Αλαφούζο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι ο Γιώργος Δώνης θα είναι και τη νέα χρονιά προπονητής του Παναθηναϊκού.

Στο βαθμό βέβαια που το επιθυμεί και ο ίδιος.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ανάμεσα σε άλλα ότι ο ιδιόκτητης του Παναθηναϊκού συμβιβάζεται με την ιδέα ότι θα αμείψει για μια χρονιά τον προπονητή του με ποσό ίσως και μεγαλύτερο από τις συνολικές αποδοχές του τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Όποιος νομίζει ότι ο κ. Αλαφούζος δεν… κοντοστάθηκε και στη λεπτομέρεια αυτή όταν σκεφτόταν τη λύση της συνεργασίας κάνει λάθος.

Με την περιοριστική οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι πράσινοι όλα ζυγίζονται και παίζουν το ρόλο τους.

Μπορεί η σχέση μεταξύ των δυο ανδρών να υπήρξε πολυκύμαντη και αρκετές φορές τα αισθήματα που διατηρούσε ο ένας για τον άλλο να μην ήταν τα καλύτερα δυνατά, αλλά όταν έρχεται η ώρα να γίνει το κοντρόλ, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που βαραίνουν.

Ένα από αυτά είναι οπωσδήποτε ότι ο Γιώργος Δώνης ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στην αρχική επιδίωξη του ιδιοκτήτη.

Έχτισε με λίγα λεφτά μια σχετικά ανταγωνιστική ομάδα, ανέδειξε νέους παίκτες και έχει τα περιθώρια και νέας αγωνιστικής βελτίωσης την επόμενη χρονιά.

Υπάρχει και κάτι ακόμα.

Ο Δώνης και η ομάδα που δημιούργησε κατάφεραν να λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας για τον ιδιοκτήτη.

Πολλές φορές το ενδιαφέρον στράφηκε στην ομάδα και τις επιτυχίες της μακριά από την δικαιολογημένη δυσφορία για την οικονομική λιτότητα και τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του Γιάννη Αλαφούζου.

Δεν είναι καιροί να χαθεί τώρα ένα αλεξικέραυνο και να βρεθεί ο Παναθηναϊκός με έναν προπονητή που θα πασχίσει να κατακτήσει την εκτίμηση των οπαδών και θα έχει την προσωπικότητα εκείνη για να σκεπάζει όποτε χρειάζεται τις γκρίνιες κατά του μεγαλομετόχου.

Το αλεξικέραυνο χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Πολύ περισσότερο που φέτος ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερες απατήσεις, ενώ από την πλευρά της ιδιοκτησίας, ειδικά μετά την κρίση της πανδημίας, δεν πρόκειται να αυξηθεί το μπάτζετ για να γίνουν σπουδαίες μεταγραφές.

Με αυτά τα δεδομένα ο Γιώργος Δώνης είναι η καλύτερη λύση.

Προσφέρει, γνώση, σιγουριά, είναι μαθημένος να βγάζει από τη μύγα ξύγκι κι έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Όσα λείπουν από τον ιδιοκτήτη, περισσεύουν στον προπονητή.

Η αντικατάστασή του θα άνοιγε νωρίς ένα ακόμα μέτωπο ανάμεσα στους οπαδούς και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Για ποιο λόγο λοιπόν να μη ρίξει ο mister ΣΚΑΪ λίγο νερό στο κρασί του διατηρώντας έναν πολύ καλό προπονητή και ταυτόχρονα (σε μεγάλο βαθμό) την ησυχία του;