Την μολυσματική εξέλιξη του κοροναϊού SARS-COV-2 στη χώρα μας, αλλά και τη μέση ηλικία των κρουσμάτων αποτυπώνουν οι χάρτες της που επικαιροποίησαν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Οργανισμού, τα οποία είναι έως τις 5 Απριλίου και ώρα 15:00, «τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 62», ενώ «ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1735», που αντιστοιχεί σε «ημερήσια μεταβολή +3.7%».

Στον αριθμό των κρουσμάτων περιλαμβάνονται και 113 κρούσματα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ προστίθεται πως από το σύνολο τους το 54.9% είναι άνδρες.

Αναφορικά με τους θανάτους, γνωστοποιείται πως «οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5 –μέχρι χτες Κυριακή, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 73 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη».

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 ασθενείς, εκ των οποίων το 76.9% είναι άνδρες.

Στο παρακάτω γράφημα αποτυπώνεται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Επιπλέον ο ΕΟΔΥ καταγράφει πως «από το σύνολο των 1673 κρουσμάτων, 343 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 592 (35.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση».

Κρούσμα 101 ετών στην Ελλάδα

Ο γηραιότερος ασθενής από κοροναϊό στην Ελλάδα είναι 101 ετών, ενώ από τον COVID-19 έχει νοσήσει και βρέφος που δεν έχει συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Μέση ηλικία

«Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 101 ετών)», αναφέρει η έκθεση σε σύνολο 1.735 κρουσμάτων, εκ των οποίων 54,9% άνδρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (77,4% άνδρες).

Νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα: Από 39 μέχρι 95 ετών τα θύματα

Όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη, με εύρος 39 έως 95 ετών.

Η γεωγραφική διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ δημοσιεύει παράλληλα χάρτη της Ελλάδας που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων κοροναϊού ανά περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Διαχρονική εξέλιξη κρουσμάτων & θανάτων

Στην έκθεση παρουσιάζεται και «η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων» και του «συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19» και συγκεκριμένα στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα):

Τεστ

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κοροναϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1699 (6.7%) ήταν θετικά στον κοροναϊό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από