Τα μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού αρχίζουν να δείχνουν αποτελέσματα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τον έλεγχο της νόσου την Παρασκευή.

Δηλώσεις

Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 1.000. «Βλέπουμε ότι η εξάπλωση του ιού γίνεται πιο αργή… λειτουργούν τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του RKI Lothar Wieler, τονίζοντας ότι πρέπει να διατηρηθούν οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή» και πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι κερδίσε τη μάχη».

Ωστόσο, ο Wieler προειδοποίησε ότι ο αριθμός λοιμώξεων και θανάτων από τον κοροναϊό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή το πρωί, ο ίδιος αναφέρθηκε στη χρήση προστατευτικών μασκών.

Από σήμερα, η Γερμανία είχε επιβεβαιώσει περισσότερες περιπτώσεις κοροναϊού από την Κίνα, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, υπήρχαν περισσότερες από 84.700 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Υπήρξαν επίσης τουλάχιστον 1.100 θάνατοι, με όλο και περισσότερες περιπτώσεις να αναφέρονται σε σπίτια των ηλικιωμένων. Παράλληλα 23.700 άνθρωποι αναφέρθηκε ότι έχουν ανακάμψει πλήρως.

Την ίδια ώρα 3.936 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: thelocal.de, worldometers.info