Ένα δίλεπτο σποτ έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ με το οποίο καταγγέλλει πως δεν τηρούνται σε όλους τους χώρους εργασίας τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων από την πανδημία του κοροναϊού.

Η υγεία των εργαζομένων σε κίνδυνο

«Μας καλούν να επιδείξουμε ατομική ευθύνη ενώ την ίδια ώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας η υγεία των εργαζομένων βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγείται στο σποτ του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι «συνωστίζονται για τη μετακίνησή τους προς και από την εργασία, στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον σε πολλούς χώρους δουλειάς, πολλές φορές χρησιμοποιώντας τον ίδιο εξοπλισμό. Χωρίς να τηρούνται από την εργοδοσία τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ, χωρίς να υπάρχει έλεγχος για την τήρηση των μέτρων».

Προσθέτει μάλιστα πως «φτάνουν στο σημείο να κρύβουν ύποπτα κρούσματα για να μην αναγκαστεί η εργοδοσία να πάρει μέτρα, να μην αναγκαστεί σε διακοπή των εργασιών».

«Εργοδοσία και κυβέρνηση αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς» σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

«Δεν μένουμε σιωπηλοί»

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας – Ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας, με το ΠΑΜΕ

Ερχόμαστε σε σύγκρουση με την εργοδοσία – Αυξάνουμε την πίεση, τη διεκδίκηση για μέτρα ασφάλειας.

Καταγγέλλουμε σε όλο το λαό την άθλια κατάσταση που υπάρχει μέσα στους χώρους δουλειάς μας.

Συνδικάτα και εργαζόμενοι ενεργοποιούμε Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας όπου υπάρχουν στους χώρους δουλειάς οι οποίες προβλέπονται από νόμο. Δημιουργούμε νέες.

Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε πραγματικά την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας.

Μόνο έτσι μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν.

Κανένας μόνος. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Μένουμε Δυνατοί! Δεν μένουμε σιωπηλοί!» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από