Για το θέμα της σωματικής άσκησης, κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων που παραμένουν στα σπίτια τους λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό, ρωτήθηκε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε πως «ο εγκλεισμός δεν σημαίνει και αποκλεισμός από την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα. Δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι μένω σπίτι ξάπλα. Πρέπει η άσκηση να είναι τουλάχιστον μισή ώρα. Δεν απαγορεύεται η άσκηση έξω με απόσταση ασφαλείας. Θέλουμε να διατηρηθεί καλό το επίπεδο υγείας του πληθυσμού. Αυτό που μας απασχολεί είναι η συνωστισμός».

Υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να κάνει κανείς σπίτι αλλά και έξω με μια απόσταση ασφαλείας. Τον συνωστισμό θέλουμε να αποφύγουμε, είπε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε συνομιλία του με ασθενή ο οποίος του είπε πως δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα ωστόσο είχε πάει στη λαϊκή.

Ο καθηγητής ακολούθως αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οφέλη του περπατήματος στον ανθρώπινο οργανισμό και στις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η ακινησία σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν είπαμε να είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι».

Η στρατηγική μας, μέχρι στιγμής, αποδίδει, επανέλαβε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «ο λόγος που παίρνουμε τα μέτρα είναι ότι δεν θέλουμε να κολλήσουμε όλοι μαζί. Τα μέτρα αξιολογούνται και επαναξιολογούνται συνέχεια».

Συνεχίζοντας ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ότι αυτό που θέλουμε είναι ο πολίτης να βγαίνει έξω για τις δραστηριότητες του μια φορά για ένα μισάωρο συνδυάζοντας τις δραστηριότητες του και όχι πολλές φορές την ημέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από