Πράσινο φως για την έκδοση ευρω-ομολόγου ύψους 50 τρισεκατομμυρίων ευρώ, έδωσε η Ανγκελα Μέρκελ και οι χώρες του Βορρά, υποκύπτοντας έτσι στις πιέσεις των φτωχών χωρών του Νότου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της κ. Μέρκελ και της προέδρου της Κομισιόν, Φον Ντερ Λάινερ, αλλά με τη συμμετοχή και της Κριστίν Λαγκάρντ από την ΕΚΤ, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλη σωτηρία για την Ευρώπη παρά μόνο να τυπώσει χρήμα.

Τα 50 τρισ. ευρώ μπορεί να γίνουν πολλά περισσότερα εφόσον χρειαστεί, φέρεται να είπε η κ. Μέρκελ, αναδεικνύοντας και τη γενναιόδωρη πλευρά του εαυτού της.

Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσει να επανεκκινηθεί η οικονομία της Ευρώπης, και ειδικά των χωρών που χτύπησε η επιδημία του κοροναϊού.

Πρόκειται για μια απόφαση – σταθμός στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς για πρώτη φορά επί της ουσίας δεν ακολουθείται μια μεσοβέζικη, διπλωματική λύση σαν κι αυτές που συνήθως βγάζουν οι Βρυξέλλες. Η σωτηρία του ευρώ μπαίνει στην πρώτη γραμμή με τις πλούσιες χώρες να αναλαμβάνουν το χρέος χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα μπορεί να διαγράψει χρέος το οποίο μπορεί να φτάσει τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την απαλλάσσει από ένα απίστευτο βάρος που είχε από την εποχή της ίδρυσης του ελληνικού κράτους, μετά δηλαδή την Επανάσταση του 1821.

Εντός της ημέρας αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, γι’ αυτή την πολύ σημαντική απόφαση που αλλάζει τη μοίρα της χώρας.