Οργουελικό σενάριο, θυμίζει σχέδιο της Βρετανικής κυβέρνησης, με το οποίο «φακελώνει» τα κρούσματα του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το Sky News, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή που προειδοποιεί τους ανθρώπους εάν έρθουν πολύ κοντά σε κάποιον που έχει μολυνθεί με κοροναϊό.

Η εφαρμογή παρακολούθησης επαφών, η οποία θα λειτουργήσει σε opt-in βάση, θα κυκλοφορήσει λίγο πριν ή λίγο μετά την άρση της καραντίνας.

Η ύπαρξη της εφαρμογής,  είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά οι βασικές τεχνικές λεπτομέρειες, πήραν μόλις πρόσφατα την έγκριση από την NHSX, τη μονάδα καινοτομίας του βρετανικού NHS.

Ο… «Μεγάλος Αδερφός»

Η εφαρμογή θα ανιχνεύει άλλα τηλέφωνα σε κοντινή απόσταση χρησιμοποιώντας σήματα Bluetooth μικρής εμβέλειας και, στη συνέχεια, θα αποθηκεύει μια καταγραφή αυτών των επαφών στη συσκευή, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Εάν κάποιος έχει βρεθεί θετικός στον COVID-19, θα μπορέσει να μεταφορτώσει τις επαφές αυτές, που με τη σειρά τους, μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, θα ειδοποιούνται επίσης.

Με αυτή τη μέθοδο, αναφέρει το δημοσίευμα, τα δεδομένα δεν θα αποστέλλονται τακτικά σε μια κεντρική αρχή, με το NHSX, να ελπίζει ότι έτσι θα διασκεδαστούν – ενδεχομένως – οι ανησυχίες γύρω από την ιδιωτικότητα.

Πηγή SKY NEWS

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από