Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας κατέγραψε περισσότερες από 70 νέες μολύνσεις από κοροναϊό την Τρίτη, τον υψηλότερο σε αριθμό κρούσματα σε μια μέρα, καθώς την ίδια ώρα πίεση ασκείται στον πρωθυπουργό για να διατάξει νέα καραντίνα.

Περιπτώσεις και ανακοινώσεις

Οι ιαπωνικές περιπτώσεις υπερέβησαν τις 2.000 και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK δήλωσε 78 νέες μολύνσεις στο Τόκιο και τα κρούσματα έτσι ξεπέρασαν τα 500. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, επτά άνθρωποι στην πόλη πέθαναν, πέντε σε ένα νοσοκομείο.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση μέχρι στιγμής και είναι σίγουρα ανησυχητική και ανησυχώ για το τι θα δείξουν τα στοιχεία για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόικ.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι ο ίδιος και ο δεύτερος διοικητής του, Τάρο Άσο, δε θα παρευρίσκονται πλέον στις ίδιες συναντήσεις για να προστατεύσουν την ηγεσία από τη μόλυνση. Αλλά οι δύο εμφανίστηκαν αργότερα στην ίδια συνάντηση – αν και φορούσαν μάσκες και κάθονταν χωριστά.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε ότι η Ιαπωνία δεν βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση που απαιτούσε κατάσταση κήρυξη έκτακτης ανάγκης. «Οριακά κρατάμε την κατάσταση» είπε ο Νισιμούρα στους δημοσιογράφους. «Εάν χαλαρώσουμε έστω και λίγο, δε θα ήταν έκπληξη να δούμε μια ξαφνική αύξηση».

Πηγή: reuters.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από