Δράση ανέλαβε η ΕΛ.ΑΣ για τις ουρές στις τράπεζες.

Οι ουρές, κυρίως ηλικιωμένων, που σχηματίστηκαν στις τράπεζες από το πρωί της Τρίτης, προβλημάτισε έντονα τη ΓΑΔΑ, καθώς τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία ήταν ανύπαρκτα.

Δεκάδες ηλικιωμένοι περίμεναν έξω από το υποκατάστημα χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Οι περισσότεροι είπαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.

Κι όλα αυτά την ώρα που και το υπουργείο Υγείας έβγαλε νέο σποτάκι, σύμφωνα με το οποίο οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό τόσο στα ταμεία των τραπεζών όσο και στα ΑΤΜ και προτρέπει να τους βοηθούν νεότεροι κάνοντας ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ άνδρες της ΔΙΑΣ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο.

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος που λόγω του κοροναϊού είναι ανύπαρκτο επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.