Ρελάνς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές της ΝΔ και τους υπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ των δύο μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση των βουλευτικών μισθών και των αποδοχών όλων των κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Συμβολισμός

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Και προσθέτει: «Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.