Για την επάρκεια σε υλικά όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά μίλησε στο MEGA ο γενικός γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Η αγορά πλέον έχει αρχίσει και ρυθμίζεται παρ΄ότι αιφνιδιάστηκε πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες. Πλέον έχει μπει σε ένα βαθμό τροφοδοσίας που βελτιώνεται συνεχώς και μπορούμε να μιλάμε για σχετική επάρκεια, η οποία μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι απόλυτη, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου, καθώς όλος ο πλανήτης κυνηγάει τα ίδια υλικά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης.

Ο ίδιος, ταυτόχρονα μίλησε για τον κομβικό ρόλο των φαρμακοποιών εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού, επισημαίνοντας ότι η κερδοφορία που σημειώνεται αυτή τη στιγμή στον κλάδο δεν σημαίνει ότι είναι και επιθυμητή.

Τέλος ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στην ευαισθητοποίηση που έχει δείξει ο επιχειρηματικός κόσμος απέναντι σε αυτή την κρίση:

«Η ελληνική κυβέρνηση και του υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία διαχείρισης project και συμβουλών τον όλο συντονισμό και τα ποσά που διακινούνται είναι πολύ μεγάλα. 8 επιχειρήσεις του κλάδου ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Κικίλια και έχουμε συγκεντρώσει 180.000 ώστε να διατεθούν όπου το υπουργείο κρίνει ότι είναι αναγκαίο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.