Συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή, με το σκηνικό να αλλάζει προς το καλύτερο από το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του MEGA, την Κυριακή, οι όποιες βροχοπτώσεις θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα και δεν θα είναι ιδιαίτερης έντασης. Ωστόσο στο Αιγαίο η μέρα θα ξεκινήσει με σχετικά άστατο καιρό, όμως από το μεσημέρι και στη συνέχεια φαίνεται και στις περιοχές αυτές να βελτιώνεται.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται κατά διαστήματα ασθενείς τοπικές βροχές αλλά και μετά από μέρες συνεχόμενων βροχοπτώσεων περιμένουμε και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μετά από μέρες μια μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 15-16, τους 16-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 19 στα νότια της Πελοποννήσου και μέχρι 16-18 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις, στο Ιόνιο ένας βορειοδυτικός άνεμος στα 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο ασθενείς μεταβλητοί και στα νοτιότερα τμήματα ένα δυτικό ρεύμα εντάσεως 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως του νομού. Η θερμοκρασία από 8-17 βαθμούς με τους ανέμους να πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια και λίγη ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 7-15 βαθμούς με μεταβλητούς ανέμους στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Βροχερό τριήμερο

Tη Δευτέρα ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων θα επηρεάσει με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες τα δυτικά , τα κεντρικά και τα νότια. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες δεν φαίνεται να αλλάζουν ιδιαίτερα και οι άνεμοι Α-ΒΑ λίγο ενισχυμένοι στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6 και νότια της Πελοποννήσου 7 μποφόρ.

Τέλος, την Τρίτη προβλέπονται βροχές σε όλη τη χώρα με την κακοκαιρία να μετακινείται ανατολικότερα προς το Αιγαίο και βελτίωση το βράδυ στα νοτιοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στα 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ και το βράδυ θα υποχωρήσουν.