Τον κώδωνα του κινδύνου για το υγειονομικό σύστημα της χώρας κρούει μέσω MEGA o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννακός.

«Δεν είμαστε σε κατάσταση να ζήσουμε σκηνές γειτονικών χωρών. Ήδη δυνατά υγειονομικά συστήματα έχουν ήδη γονατίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννακός τόνισε την ανάγκη για προσλήψεις, ενώ περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ίδιος και οι συνάδελφοί του μάχονται τον κορωνοϊκό.

«Χάσαμε πολύ προσωπικό πριν αρχίσει ο πόλεμος. Ήδη 73 νοσούν κοροναϊό, ενώ 400 νοσηλευτές βρίσκονται σε καραντίνα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ.

«Περιθάλπουμε περιστατικά κοροναϊόυ με μια μάσκα χρήσης, γυαλιά προστασίας και γυμνά χέρια εάν δεν υπάρχουν γάντια. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις υλικού σε όλα τα νοσοκομεία» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» τις 3.000 προσλήψεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «40.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία», ενώ την εποχή της κρίσης «χάθηκαν περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας».

«Να μονιμοποιηθούν όσοι προσληφθούν τώρα» πρότεινε, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη κινητροδότησης, προκειμένου γιατροί και νοσηλευτές να αιτηθούν την ένταξή τους στο ΕΣΥ.