Στους δρόμους για δεύτερη μέρα βρίσκεται η αστυνομία ξεκινώντας ελέγχους για το αν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ήδη λοιπόν από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι πρώτες παραβάσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα διόδια των Αφιδνών.

Αυξημένοι και αυστηρότεροι είναι μάλιστα σήμερα ο έλεγχοι σε όλη τη χώρα ενώ χτες δόθηκαν 33 πρόστιμα σε πολίτες για μετακίνηση χωρίς βεβαίωση.

Πρώτη «καμπάνα» στη Θεσσαλονίκη σε γυναίκα που έκανε τζόκινγκ

Σε μια γυναίκα που βγήκε για τζόκινγκ επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο των 150 ευρώ για παράβαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η γυναίκα βγήκε για το πρωινό της τζόκινγκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης ωστόσο σε έλεγχο που της έκαναν αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι δεν έχε μαζί της τα απαραίτητα έγγραφα για την κυκλοφορία.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι είχε έτοιμα τα χαρτιά αλλά τα ξέχασε στο σπίτι. Έτσι οι αστυνομικοί τις επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ με την ίδια να λέει ότι θα κάνει ένσταση κάτι το οποίο προβλέπεται.

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έλεγχοι στη συμπρωτεύουσα

Την ίδια ώρα με ελέγχους σε πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων η αστυνομία συνεχίζει για δεύτερο εικοσιτετράωρο, σε όλη τη Θεσσαλονίκη, τους ελέγχους εγγράφων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

Μετά τη χθεσινή πρώτη μέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, που είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα και η εντολή προς τους αστυνομικούς ήταν να γίνονται συστάσεις, από σήμερα καταλογίζονται και πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης, με το ύψος για κάθε παραβίαση να ανέρχεται σε 150 ευρώ. Ήδη, αστυνομικοί έχουν πάρει θέσεις σε κομβικά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης (και πέριξ αυτού), όπως σε κεντρικούς δρόμους, στην παραλία, στα διόδια και άλλα σημεία, όπου παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, κατά το πρώτο εικοσιτετράωρο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι περισσότεροι πολίτες ήταν ενήμεροι και εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα έγγραφα, ενώ αρκετοί που βγήκαν από τα σπίτια τους για προμήθειες τροφίμων ή χρειάστηκε να επισκεφθούν φαρμακείο προτίμησαν να αποστείλουν μήνυμα μέσω των κινητών τους στον πενταψήφιο αριθμό 13033.

Την ίδια ώρα, περιπολικά της αστυνομίας συνεχίζουν τη σχετική καμπάνια ενημέρωσης, μεταδίδοντας με μεγάφωνα το μήνυμα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε δέκα γλώσσες. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε περιοχές όπου συχνάζουν μετανάστες, ενώ προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί και σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Θεσσαλονίκης, όπου η έξοδος επιτρέπεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Πρόστιμο και επιστροφή στο σπίτι τους για οδηγούς στα διόδια Αφιδνών

Τα πρώτα τρία πρόστιμα επιδόθηκαν σε οδηγούς στα διόδια στην περιοχή των Αφιδνών.

Οι δύο από τους τρεις υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, ενώ στον τρίτο η διέλευση επετράπη καθώς κατευθυνόταν προς το χώρο εργασίας του κοντά στην περιοχή.

Κατά τις 9 το πρωί η κυκλοφορία έχει ομαλοποιηθεί, καθώς από τις 06:00 το πρωί έως και τις 07:15 υπήρχε μεγάλη ουρά στα διόδια μήκους 1,5 χιλιομέτρων.

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στην Πάτρα- Άδειοι οι δρόμοι

Ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα μπλόκα στο κέντρο της Πάτρας και έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι σε οδηγούς και πεζούς.

Χθες (24/3), επιδοθήκαν δυο πρόστιμα στην περιοχή του Αιγίου κι ένα στην Πάτρα, ενώ σήμερα οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί.

Σήμερα, όλοι οι αστυνομικοί είναι εφοδιασμένοι με τα μπλοκάκια με τα οποία θα επιδίδουν πρόστιμα στους παραβάτες της απαγόρευσης.

Εν τω μεταξύ, η κίνηση στους δρόμους της Πάτρας είναι μηδαμινή

Συνεργεία σαρώνουν την Κρήτη

Δύσκολη θα είναι η σημερινή μέρα στην Κρήτη αν τελικά οι δεκάδες που βγήκαν χθες χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά στους δρόμους το κάνουν και σήμερα.

Δεκάδες είναι τα συνεργεία της Αστυνομίας αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας όπου υπάρχουν που έχουν πιάσει δουλειά από τις 6 το πρωί με στόχο να βάλουν «φρένο» σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Πάντως κατά τη χθεσινή μέρα πολλοί ήταν οι Κρητικοί που βγήκαν από τα σπίτια τους χωρίς να έχουν μαζί τους συμπληρωμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή να έχουν στείλει SMS στο 13033.

Η πρώτη μέρα ήταν κυρίως αναγνωριστική με οδηγίες και συστάσεις αλλά σήμερα η κατάσταση δε θα είναι το ίδιο αφού στους παραβάτες θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από