Για την καραντίνα λόγω κοροναϊού, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και την μοναδική ευκαιρία που έχουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας, μίλησε ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος.

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και συγγραφέας μίλησε στο andro.gr και τον Διονύση Μαρίνο για αυτές τις περίεργες μέρες που ζούμε.

«Συνήθως κλεισμένος είμαι λόγω επαγγέλματος. Τα τελευταία χρόνια απλώς συγγράφω, επομένως μένω στο σπίτι» ανέφερε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που απασχολείται κλεισμένος στο σπίτι και συνέχισε: «Δεν ζούμε μια δυστοπία χολιγουντιανών διαστάσεων, ζόυμε κάτι αντιμετωπίσιμο. Η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει κι άλλοτε ανάλογες κρίσεις. Τώρα είναι μεγαλύτερη η έκταση λόγω της εντονότερης και πιο εύκολης επικοινωνίας».

Καμιά πρόβλεψη

Θα μας κάνει όμως καλύτερους ανθρώπους όλη αυτή η περιπέτεια; Ο κ. Τάσιος έχει αμφιβολίες.

«Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σ’ αυτό το ερώτημα, δεν έχω εμπειρικά δεδομένα. Μόνο ευχολόγια μπορούμε να εκφράσουμε. Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται αυτό που νιώθω ο ίδιος, αλλά δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη» αναφέρει ο ίδιος.

«Αν μείνουμε σ’ αυτό που φαντάζεται ο καθένας, τότε εγώ θα πω το εξής: «Είσαι ό,τι κάνεις». Αυτή η ριζική αλλαγή συνηθειών με τον εγκλεισμό ή θα σε οδηγήσει στην πλήξη, τη σαχλαμάρα και την ασημαντολογία, αν και δεν είμαι εναντίον της σαχλαμάρας γι’ αυτό και ανθίζει αρκετά και το καλαμπούρι αυτό τον καιρό, ή θα σε οδηγήσει σε μια πολλαπλή ευκαιρία να ικανοποιήσεις την καρδιά σου, το νου σου και το σώμα σου» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από