Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε μία πρωτοποριακή υπηρεσία, τον δανεισμό βιβλίων κατ΄οίκον με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες που μένουν σπίτι τους.

«Η βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής στην πόρτα σας» είναι το σλόγκαν αυτής της νέας υπηρεσίας που εγκαινίασε η Αρχιεπισκοπή.

Το αθηναϊκό κοινό – όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της Αρχιεπισκοπής – μπορεί εφεξής να παραλαμβάνει  τα δανειζόμενα βιβλία στη πόρτα του σπιτιού του με ένα απλό κλικ (http://biaa.gr/danismos-door-to-door/). 

Πιο συγκεκριμένα, δίνεται  η  δυνατότητα στους αναγνώστες της Βιβλιοθήκης να αναζητήσουν από την ιστοσελίδα της (https://biaa.openabekt.gr/) και να επιλέξουν μέσα από χιλιάδες τίτλους βιβλία που επιθυμούν να αναγνώσουν στο χώρο τους.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία, η Β.Ι.Α.Α., τονίζει η Αρχιεπισκοπή, μεταδίδει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς σε μικρούς και μεγάλους. «Το μόνο  που   έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε τηλεφωνικά στο 210-3245098 ή ηλεκτρονικά στο info@biaa.gr. ».

Και προτρέπουν τους πολίτες: «Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε τα αγαπημένα μας βιβλία, ανακαλύπτουμε νέους αναγνωστικούς τόπους και μοιραζόμαστε με τους φίλους μας τις αναγνωστικές εμπειρίες μας».