Ο Μάσιμο Καρέρα οδήγησε την Σπαρτάκ Μόσχας στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το 2017 και όπως είναι λογικό οι Ρώσοι δεν σταματούν να παρακολουθούν την πορεία της καριέρας του Ιταλού τεχνικού.

Έτσι η ιστοσελίδα «sportmail» πραγματοποίησε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Καρέρα και τα όσα έχει καταφέρει με την ΑΕΚ τους 3,5 μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στον τίτλο του άρθρου οι Ρώσοι γράφουν ότι «Ο Καρέρα θα οδηγήσει την ΑΕΚ στο Champions League» και μέσα στο κείμενο γίνεται αναφορά στις αλλαγές που έφερε στην Ένωση, τα αποτελέσματα αλλά και το πώς τον αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην χώρα μας.

Αρχικά στέκονται στον εντυπωσιακό του απολογισμό με 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα ως προπονητής των «κιτρινόμαυρων» αναφέροντας ότι είναι μόλις στον έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ και τη δεύτερη θέση (με την τιμωρία βέβαια των «ασπρόμαυρων») αλλά και στο ότι έχει κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου με το 2-1 κόντρα στον Άρη.

Στη συνέχεια ασχολούνται με το κομμάτι της τακτικής, στο οποίο βρίσκουν πολλά κοινά με την τακτική που ακολουθούσε όταν ήταν στην Σπαρτάκ. Από τον σχηματισμό με το 4-2-3-1 (ή αλλιώς και 4-3-3) μέχρι το κίνητρο που δίνει στους παίκτες και το ενδιαφέρον του για τη νίκη και το αποτέλεσμα. Μάλιστα συγκρίνουν κομμάτι κομμάτι, από την άμυνα μέχρι την επίθεση, τον τρόπο παιχνιδιού της Σπαρτάκ και της ΑΕΚ επί των ημερών του.

Τέλος, το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με την είδηση της παραμονής του Καρέρα και για την επόμενη σεζόν στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο όταν πλέον στόχος θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.