Δεύτερη θέση και κατάκτηση του Κυπέλλου έθεσε σαν στόχους της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα με συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «bergamonews».

Ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε φυσικά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού: «Εδώ είμαστε «θωρακισμένοι» αλλά όχι σαν στο Μπέργκαμο, όπου δεν μπορείτε να φύγετε από τα σπίτια σας. Ακόμα και εδώ, τα εστιατόρια και τα δημόσια καταστήματα είναι κλειστά, ωστόσο μπορούμε ακόμα να κινηθούμε».

Για την δουλειά του στην ΑΕΚ και τα θετικά αποτελέσματα που έχει: «Ναι, είμαστε τρίτοι έναν βαθμό πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και επομένως έναν βαθμό πίσω από το… Champions League. Η πρώτη θέση είναι ήδη πολύ μακριά, καθώς ο Ολυμπιακός είναι 15 πόντους μπροστά. Στην ΑΕΚ είναι πολύ θετική εμπειρία, ενώ ο στόχος είναι η έξοδος στο Champions League και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας».

Πρόκληση είναι το πρωτάθλημα με την Σπαρτάκ, αλλά τι γίνεται με την… πρόκληση της ΑΕΚ: «Το ποδόσφαιρο είναι διεθνές. Πλέον δεν είναι δύσκολο να πηγαίνεις από τη μια χώρα στην άλλη. Υπάρχει πάντα η πίεση που πρέπει να ξέρεις πώς να τη διαχειριστείς. Και πάνω απ ‘όλα πρέπει να είσαι καλός στην επίτευξη αποτελεσμάτων».

Ως παίκτης ο Καρέρα κέρδισε το Champions League το 1996 με τη Γιουβέντους. Είναι ήδη επιτυχία για την Αταλάντα που έχει περάσει στα προημιτελική του Champions League; «Κάνει κάτι εξαιρετικό και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ευρωπαϊκή ομάδα και μπορεί να είναι μια… έκπληξη».

Πότε πιστεύει ότι έγινε αυτό το άλμα στην ποιότητα: «Όταν κατανόησαν και έμαθαν από τα λάθη που έγιναν στα πρώτα παιχνίδια. Έπειτα, βγήκε η αληθινή Αταλάντα, παίζοντας χωρίς προβλήματα, χωρίς… όρια, χάρη σε ένα εξαιρετικό προπονητή».

Για τον Ίλιτσιτς: «Ο Ίλιτσιτς είναι ένας σπουδαίος παίκτης, όπως ο Πάπου και ο Ζαπάτα. Αλλά η δύναμη της Αταλάντα είναι ότι και οι ταλαντούχοι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα».

Για το εάν το Champions League είναι ένας άλλος πλανήτης: «Ναι, υπάρχουν παίκτες του υψηλότερου επιπέδου. Θα πρέπει να μπορείς να παίξεις παιχνίδια σε υψηλή ένταση».

Για την ευρωπαϊκή νοοτροπία: «Η Αταλάντα έχει προσαρμοστεί πολύ καλά επειδή παίζει καλά και στην Serie A. Ως εκ τούτου δεν είναι πρόβλημα να φέρει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και στο Champions League».

Εν τω μεταξύ, από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Συνεχίζετε να ταξιδεύετε στην Ευρώπη: «Αργά ή γρήγορα θα μπορώ να γίνω γνωστός και στην Ιταλία», είπε χαμογελώντας ο Καρέρα.