Πλήγματα δέχεται το σύστημα Υγείας από την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα τη στιγμή που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας δίνει μάχη καθημερινά για να σώσει τις ζωές όλων όσων έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, αλλά και για να περιορίσει την εξάπλωση του, ο ύπουλος ιός φαίνεται να τους λυγίζει.

Κι αυτό γιατί καθημερινά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς έρχονται σε επαφή με φορείς του ιού, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 300 σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

«Κόκκινος συναγερμός» σε «Γεννηματάς» και «Αγία Όλγα».

Μόνο σήμερα μάλιστα «κόκκινος συναγερμός» σήμανε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και «Αγία Όλγα».

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς μπήκε λουκέτο,  καθώς διαπιστώθηκε ότι άτομα της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και εννέα εργαζόμενοι νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι θετικοί στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου οι διοικητικές υπηρεσίες θα ξαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, «Αγία Όλγα».

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν γιατρό, μία νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο.

Λόγω των τριών αυτών κρουσμάτων σε καραντίνα πρόκειται να τεθούν πάνω από δέκα εργαζόμενοι του ίδιου νοσοκομείου.

Στη χειρότερη μοίρα το νοσοκομείο της Καστοριάς

Ωστόσο τα περισσότερα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο νοσοκομείο της  Καστοριάς, καθώς εκεί 60 εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Κρούσματα σε Άγιο Σάββα, Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Ρίο

Είχε προηγηθεί η περίπτωση του 77χρονου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», εξαιτίας του οποίου έχουν μπει σε καραντίνα επτά γιατροί και εργαζόμενοι.

Σε καραντίνα μπήκαν 15 εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχουν εισαχθεί κρούσματα από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους.

Ακόμη τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πιθανότατα νοσούν και άλλοι

Ο Πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε στο in.gr πως 300 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βρίσκονται σε καραντίνα εκ των οποίων 48 υγειονομικοί υπάλληλοι.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο δεν είναι μόνο 300 τα κρούσματα, καθώς υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα και πιθανότατα νοσούν από τον ιό.

«Υπάρχουν και εργαζόμενοι που έχουν κάνει το τεστ και περιμένουν αποτελέσματα και άλλοι που επειδή έχουν ήπια συμπώματα μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό”, είπε χαρακτηριστικά στο in.gr ο κ. Γιαννάκος εκτιμώντας πως ο συνολικός αριθμός θα αυξηθεί σήμερα κιόλας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από