H Ιταλία βρίσκεται σε καραντίνα λόγω των αυξανόμενων θυμάτων και κρουσμάτων κορoναϊού και άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες τους στο Διαδίκτυο, για να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους άλλους.

Μια Αμερικανίδα που ζει στην Ιταλία αποφάσισε να γράψει ένα μήνυμα, εξηγώντας την εμπειρία της στην αποκλεισμένη χώρα.

Η Cristina Higgins, που ζει στο Μπέργκαμο, αναφέρει, λοιπόν, ότι δεν έχει ταξιδέψει πουθενά πέρα από το κτίριό της τις τελευταίες ημέρες. Μένει σπίτι με την οικογένειά της, κάνουν πράγματα όλοι μαζί και ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Θέλησε λοιπόν να απευθυνθεί στους Αμερικανούς πολίτες καθώς τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί, όπως αναφέρει.

Στη συνέχεια, τους καλεί να λάβουν μέτρα και δράση για να περιορίσουν τη μετάδοση.

«Μπορεί να λέτε τώρα ότι ο κοροναϊός είναι απλά μια γρίπη που επηρεάζει τους μεγαλύτερους ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Αλλά μεταδίδεται πολύ γρήγορα. Έχει δύο εβδομάδες περίοδο επώασης και πολλοί δεν παρουσιάζουν συμπτώματα», προσθέτει.

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο», αναφέρει ότι σκέφτηκε μετά την απόφαση να μπει η Ιταλία σε καραντίνα. «Αν τα κρούσματα δεν αρχίσουν να μειώνονται, το σύστημα θα καταρρεύσει».

«Ένας γιατρός είπε ότι αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, όπως στον πόλεμο», αναφέρει λίγο παρακάτω.

«Οι γιατροί και οι νοσοκόμες κολλάνε τον ιό. Δουλεύουν ασταμάτητα» λέει για να προσθέσει:

«Έχεις την ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά και να σταματήσεις τη διάδοση στη χώρα. Πίεσε το γραφείο να δουλεύει από το σπίτι, ακύρωσε τα πάρτι και άλλες συγκεντρώσεις, μείνε σπίτι όσο μπορείς. Αν έχεις πυρετό, μείνε σπίτι. Κάνε ό,τι μπορείς για να σταματήσεις τη μετάδοση, ώστε να δώσεις χρόνο στο σύστημα Υγείας».

«Σύντομα δεν θα έχεις επιλογή, κάνε ό,τι μπορείς τώρα», καταλήγει στο μήνυμά της.