Συμβουλές για τη διαχείριση του προβλήματος της εξέλιξης του κορωνοϊού έδωσε ο ομ. καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πετρίχος.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Mag», στο ερώτημα αν κάποιος νοσήσει τι πρέπει να κάνει απάντησε:

«Αν κάποιος παρουσιάσει σοβαρά συμτπώματα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσει με το γιατρό του για να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια, τα οποία απαιτούν νοσοκομειακή νοσηλεία».

Για το ποιοι πρέπει να κάνουν το τεστ του κορωνοϊού, ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν υποδείξεως από την πολιτεία, δηλαδή όσοι έχουν «ιχνηλατηθεί» ως επαφές κρουσμάτων.

«Το βασικό στοιχείο αυτή τη στιγμή για να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού, είναι η απομόνωση. Αν δεν τηρήσουμε αυτόν τον κανόνα θα είναι αργά» συμπλήρωσε.

Είναι ενθαρρυντικό ότι χθες Δευτέρα ανακοινώθηκαν μόνον 21 νέα κρούσματα, αλλά οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την πορεία της νόσου.

Είμαστε ακόμη σε ένα επίπεδο που μπορούμε να ελέγξουμε την εξάπλωση, εαν τηρήσουμε τα μέτρα που αποφάσισε η πολιτεία.

«Οι ηλικιωμένοι, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπάθειες, διαβήτη, παχυσαρκία, καπνιστές, πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως και να αυτοαπομονωθούν» κατέληξε ο κ.Πετρίχος.