Η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα ταμείο 300 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (4 δισεκ. δολάρια) για να προσπαθήσει να προστατέψει την οικονομία της από το σοκ του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει πως μπορεί να μην επιτύχει φέτος τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξή της και οι παγκόσμιες αγορές έχουν πληγεί από τον αντίκτυπο του κορονοϊού.

Η μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος της Ρωσίας, έχει καταστήσει ιδιαίτερα ευάλωτη τη Ρωσία, με την ισοτιμία του ρουβλιου να έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τεσσάρων τελευταίων ετών έναντι του δολαρίου.

Ο Μισούστιν δήλωσε πως τα νέα μέτρα στήριξης θα περιλάβουν φοροαπαλλαγές για τις τουριστικές εταιρείες και τις αερογραμμές και πως η Ρωσία θα επεκτείνει το πρόγραμμα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους.

Η Ρωσία έχει 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και κατασκευάζει ένα νέο νοσοκομείο έξω από τη Μόσχα για να προετοιμασθεί για ενδεχόμενη αύξηση των αριθμών. Αυτό κατασκευάζεται επιπλέον του νοσοκομείου στο οποίο έγιναν πρόσφατα μετατροπές ώστε να νοσηλεύονται εκεί μόνο θύματα του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ