Η Μαλαισία ανακοίνωσε 41 νέα κρούσματα του Covid-19 σήμερα, όλα συνδέονται με μια θρησκευτική εκδήλωση στα περίχωρα της  Κουάλα Λουμπούρ, όπου είχαν παραστεί 10.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανέρχεται πλέον σε 238, επισήμανε το υπουργείο Υγείας σε μια ανακοίνωση.

Συνολικά 81 κρούσματα στη Μαλαισία έχουν επιβεβαιωθεί ότι σχετίζονται με την ίδια εκδήλωση που διεξήχθη σε τέμενος το διάστημα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 1ης Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μουγιντίν Γιασίν είπε χθες ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «δεύτερο κύμα» κρουσμάτων και προειδοποίησε για τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη.

Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις, οι αθλητικές, κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις ακυρώνονται ή αναβάλλονται έως τουλάχιστον τον Απρίλιο, επισήμανε ο Γιασίν.

Στο γειτονικό Μπρουνέι, 38 από τα 40 κρούσματα στη χώρα συνδέονται με την εν λόγω θρησκευτική εκδήλωση. Μεταξύ των κρουσμάτων εκεί βρίσκεται ένα μωρό 9 μηνών, ο πατέρας του οποίου συμμετείχε στη θρησκευτική εκδήλωση.