Η διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην Ευρώπη δεν έχει συναντήσει την παραμικρή αντίρρηση, αφού όλοι συμφωνούν ότι η υγεία προέχει. Ο κοροναϊός αποτελεί μία σοβαρή και υπαρκτή απειλή και διαμορφώνει μία πραγματικότητα που δεν έχει προηγούμενο.

Από την άλλη, αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα του λογαριασμού σε όλα τα επίπεδα… Οι ομάδες και οι διοργανώσεις έχουν χορηγούς και τηλεοπτικούς πάροχους, που ήδη υφίστανται ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ και θεωρείται σίγουρο ότι θα επιδιώξουν αποζημίωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, αν τα πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία δεν συνεχιστούν, τότε οι σταθμοί που έχουν τα δικαιώματα αναμετάδοσης μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ένα ποσό που ακούγεται αστρονομικό, αλλά είναι καθ’ όλα ρεαλιστικό. Το κόστος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Primera Division, της Premier League και της Serie A ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και γίνεται αντιληπτό το κόστος της επένδυσης.

«Είναι σαν ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Εάν ένας πάροχος κινήσει πρώτος τη νομική διαδικασία, οι υπόλοιποι ίσως θελήσουν να ακολουθήσουν» σχολίασε ο Σιμόν Τσάντγουϊκ στην ιστοσελίδα Bloomberg. Μάλιστα, το ρεπορτάζ του υποστηρίζει ότι κάποια δικηγορικά γραφεία «ξεσκονίζουν» τα συμβόλαια και προετοιμάζουν τις πρώτες αγωγές…