Για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κοροναϊού από αύριο, Τετάρτη, και για 14 ημέρες, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».

Τέλος οι περίπατοι, 35 λεπτά τα μαθήματα

Όπως είπε, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

Αναφορικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες ημέρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα».

Τόνισε ακόμη ότι «εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

Στον «αέρα» οι παρελάσεις

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι.

Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα για ό,τι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός ανέφερε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.

Τι είπε για τη Θεία Κοινωνία

Για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας η Νίκη Κεραμέως είπε στον ΑΝΤ1 ότι:

«Η Ιερά Σύνοδος με τη χθεσινή ανακοίνωσή της προτρέπει τους πιστούς να μην προσέρχονται στις θρησκευτικές τελετές εφόσον ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Και αυτό συνάπτει πλήρως με τις οδηγίες των ειδικών που λένε στις ευπαθείς ομάδες να προσέχουν και να μένουν σπίτι τους. Από κει και πέρα η συμμετοχή των πιστών στη θρησκευτική λατρεία έχει να κάνει με τη συνείδηση του καθενός, με τη δική του σχέση με την κάθε θρησκευτική κοινότητα. Εμείς ως Πολιτεία έχουμε δώσει ξεκάθαρες οδηγίες για τους τρόπους μετάδοσης του ιού. Και αυτοί οι τρόποι συμπεριλαμβάνουν και το σάλιο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από