Οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην πόλη Καοχσιούνγκ της Ταϊβάν βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να αντιμετωπίσουν την επιδημία του νέου κοροναϊού: κατασκεύασαν ένα αυτόματο δοχείο αντισηπτικού από Lego.

Τα παιδιά του σχολείου, ηλικίας 6 με 12 ετών, σε κάθε διάλειμμα αλλά και με κάθε άλλη ευκαιρία που έχουν κάνουν ουρά για να χρησιμοποιήσουν αυτό το αυτόματο δοχείο από Lego το οποίο κατασκεύασαν συμμαθητές τους στο μάθημα της ρομποτικής.

«Το να πλένεις τα χέρια σου είναι σούπερ!», είναι το ηχογραφημένο μήνυμα που ακούγεται όταν πέφτει το αντισηπτικό.

Δίπλα σε αυτό το δοχείο υπάρχουν ζωγραφιές που έχουν φτιάξει τα παιδιά και δείχνουν τις περιστάσεις που χρειάζεται κανείς να πλύνει τα χέρια του: ένα κρεβάτι χειρουργείου, μια τουαλέτα, ένας κήπος.

Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, το 2011, οι δάσκαλοι στο δημοτικό αυτό σχολείο αποφάσισαν ότι οι μαθητές τους πρέπει να διδάσκονται τις βασικές αρχές της ρομποτικής.

Οι δάσκαλοι ήθελαν τα παιδιά να είναι σε θέση να λύσουν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η πόλη τους, όπως πυρκαγιά, ατμοσφαιρική μόλυνση ή έκρηξη αερίου. Από τότε το σχολείο έχει εκπροσωπήσει την Ταϊβάν σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία.