Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ύστερα από το σχέδιο της Αγκυρας να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα μεταφέροντας χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα, επικροτεί  η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης. Οπως προκύπτει από δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, πάνδημο είναι αίτημα για κλείσιμο και φύλαξη των συνόρων.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 81% συμφωνεί με τη σκλήρυνση της γραμμής της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αντέδρασαν σωστά στον εκβιασμό Ερντογάν.

Στην ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, το 38,8% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 20,8% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5% που δηλώνει ΚΚΕ, 4,5% που προτιμά την Ελληνική Λύση και 2,7% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25.

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», εννιά στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν «ναι» στο κλείσιμο των συνόρων αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών δομών.