«Ο Ερντογάν ανέμενε και υπολόγιζε ότι θα κέρδιζε πολλά περισσότερα στη Συρία. Περιορίζεται σε αυτή τη ζώνη των 6 χλμ. στη Συρία και άλλων 6 χλμ. στην Τουρκία, όπου θα περιπολεί μαζί με τη Ρωσία. Αυτό περιπλέκει την κατάσταση και ο Ερντογάν βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή, καθώς δεν του βγαίνουν τα πράγματα όπως τα είχε οργανώσει», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης.

«Αναζητεί μια γρήγορη νίκη κάπου αλλού. Αντιμετωπίζεται με αμφισβήτηση και επιφύλαξη στο εσωτερικό της χώρας του», πρόσθεσε.

«Οι πληροφορίες και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πρέπει να περιμένουμε επικίνδυνη κλιμάκωση στον Έβρο. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι εκεί θα επιχειρηθεί να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, ώστε να συγκεντρωθεί μια μάζα ικανή να επιχειρήσει το σπάσιμο των συνόρων», τόνισε ο κ. Καρακούσης. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που θα απαιτήσει γερά νεύρα, ψυχραιμία, και ικανότητα υπεράσπισης», πρόσθεσε.

«Αυτό πηγάζει και από την ανημποριά της Ευρώπης. Όλο και περισσότεροι επισημαίνουν ότι η Ευρώπη είναι μια ήπειρος γερασμένη, συντηρητική, μη ικανή να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Δεν παρεμβαίνει στα διεθνή πράγματα, προσπαθεί να κρατήσει τα μεταπολεμικά κεκτημένα, και ο καθένας σχεδόν μόνος του. Αυτό αλλοιώνει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της Ένωσης, και προδίδει τους εταίρους της. Η Ελλάδα είναι μια τέτοια χώρα. Έχει προσφέρει και έχει υποστεί διάφορα, και αυτή η σχέση δεν της προσφέρει τελικά ούτε κάλυψη στο επίμαχο θέμα της εθνικής ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Καρακούσης.