Τις προκλήσεις και τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φόντο το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας ευθείες κατηγορίες ότι η χώρα μας δεν δείχνει ανθρωπιά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει για ακόμη μια φορά τους πρόσφυγες ως «πιόνι» στα γεωπολιτικά του σχέδια, στέλνοντάς τους στα σύνορα, επιστράτευσε και μια φωτογραφία από έλληνες πρόσφυγες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνοντας ότι και η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να δείξει κάποιος τον οίκτο του απέναντι στους Έλληνες.

Στη φωτογραφία διακρίνονται Έλληνες που ήθελαν να ξεφύγουν από τους Ναζί και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία.

«Ένα από τα παιδιά, στα οποία διανέμονται ρούχα και τρόφιμα, μπορεί να είναι ίσως ο παππούς ή η γιαγιά του Μητσοτάκη. Την ίδια περίοδο η Τουρκία στήριξε τη γείτονά της Ελλάδα, στέλνοντας πλοία γεμάτα φαγητό! Στην πραγματικότητα, πολλοί Έλληνες ήρθαν στη χώρα μας την ίδια περίοδο και έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι που τελείωσε ο πόλεμος» είπε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την τουρκική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας ότι η χώρα μας σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 46ο λεπτό του βίντεο:

Το μήνυμα στον Μητσοτάκη

Παίρνοντας «γραμμή» από τον τούρκο πρόεδρο, ο Τύπος της γείτονος χρησιμοποιεί τη φωτογραφία αυτή προκειμένου να στείλει μήνυμα στην ελληνική πλευρά.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίας Sabah με τον τίτλο «Ίσως να ήταν ο Παππούς του Μητσοτάκη».