Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα είναι ευρωπαϊκές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά είναι το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε Έβρο και Αιγαίο.

Οργανωμένη διοχέτευση

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «ενημερώθηκα για την οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας για διοχέτευση μεταναστών».

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα είναι ευρωπαϊκές προκλήσεις και συλλογικά πρέπει να αντιμετωπιστούν» δήλωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα σύνορα της Ελλάδας, σύνορα της Ευρώπης

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην περιοχή της Ορεστιάδας, προκειμένου να επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michel, κα. von der Leyen και κ. Sassoli, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.