Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ενόψει του ντέρμπι στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, γνωστοποιώντας πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν είναι έτοιμος και έτσι δεν θα αγωνιστεί απέναντι στους πράσινους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο έχουν στόχους. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι τόσο στις φανέλες που θα βρεθούν στο παρκέ. Ας ελπίσουμε να κερδίσουμε! Χάσαμε στο Τελ Αβίβ με έναν τρόπο που μας στεναχώρησε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε ένα ματς ειδικών συνθηκών», ανέφερε αρχικά κατά την διάρκεια της media day o έμπειρος τεχνικός, προτού προσθέσει:

«Είναι ένα ματς μπάσκετ. Δεν ξέρεις πού θα κριθεί. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και ομαδικοί στην επίθεση. Αυτό θα κάνει πολλούς παίκτες να μπουν στο παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές από τους αντιπάλους. Αυτό θα γίνει με ριμπάουντ και κοψίματα, στοιχεία που είναι σημαντικά στο μπάσκετ».

Για την επιστροφή του σε «αιώνιο» ντέρμπι: «Αποφεύγω να μιλάω για τον εαυτό μου. Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό από τότε που έφυγα. Είναι ένας αντίπαλος σαν όλους τους άλλους. Σίγουρα θα χαρούμε λίγο παραπάνω αν κερδίσουμε. Έχει όμως πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, δουλειά μου είναι να επικεντρωθούμε εκεί και στο μπάσκετ».

Σε ότι αφορά το στοιχείο της καλής περιφερειακής άμυνας και τα σημεία – κλειδιά του ματς: «Η περιφερειακή άμυνα εξαρτάται και από τους ψηλούς. Δεν μπορούμε να το ξεχωρίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στις γρήγορες επιθέσεις, δεύτερος σε κατοχές. Είναι τελευταίος στα 15″ και κάτω. Θέλει λοιπόν να παίξει γρήγορα, να σκοράρει. Εμείς πρέπει να κάνουμε το αντίθετο από αυτούς».