Η Ιταλία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού και η διοργανώτρια αρχή της Euroleague παίρνει μέτρα προστασίας, ειδικά σε αγώνες που πραγματοποιούνται στην γείτονα χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Εuroleague αποφάσισαν η αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με την Ρεάλ Μαδρίτης (3/3) να γίνει χωρίς κόσμο και δημοσιογράφους, λόγω της επιδημίας του ιού στην Βόρεια Ιταλία.

Η επίσημη τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει πως: «Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε βάσει των κανονισμών υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό που έχουν θέσει στην περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία.

Για την προστασία παικτών, προπονητών και διαιτητών και λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, δεν θα μπει στο γήπεδο κανείς. Δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι, επίσημοι προσκεκλημένοι και δημοσιογράφοι!

Για αυτό τον λόγο δεν θα υπάρξουν οι συνηθισμένες media days και συνεντεύξεις μετά το τέλος του αγώνα. Στο γήπεδο θα μπουν οι λιγότεροι δυνατοί άνθρωποι για την απλή διεξαγωγή του αγώνα. Παίκτες, προπονητές, διαιτητές, γραμματεία κι οι άνθρωποι της τηλεοπτικής παραγωγής. Θα συνεχίσουμε να τσεκάρουμε την κατάσταση στην Λομπαρντία».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δέκα μέρες (12/03) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Μιλάνο την Αρμάνι για την 29η αγωνιστική.