Στην τακτική της ομάδας του αναφέρθηκε ο πανευτυχής Πέδρο Μαρτίνς μετά τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού ενώ στάθηκε και στα μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης των παικτών του.

Για το αν είναι το μεγαλύτερο προπονητικό βράδυ της καριέρας του: «Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη βραδιά. Δεν είναι η μοναδική, έχουμε περάσει μεγάλα εμπόδια. Όπως εκείνο με τη Μίλαν, έτσι κι αυτή εδώ η πρόκριση επί της Άρσεναλ. Ήταν υπέροχο το αγωνιστικό μας πνεύμα. Πιστεύαμε στην πρόκριση και το καταφέραμε με ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Μετά τις πολύ μεγάλες εμφανίσεις για να φτάσουμε εδώ θεωρώ πως αξίζαμε την πρόκριση για τη μέχρι τώρα πορεία μας».

Για το τι σημαίνει για όλους αυτή η πρόκριση: «Η ομάδα έχει τεράστιο πνεύμα και για αυτό το πιστεύαμε. Έχει μεγάλη ψυχή και αποθέματα δύναμης και αυτό αποδείχθηκε λίγο πριν την παράταση. Αυτό αποδείξαμε, το πνεύμα που διαθέταμε. Το θέλαμε πολύ και γι’ αυτό το πετύχαμε. Σήμερα κέρδισε όχι μόνο το πρεστίζ του Ολυμπιακού, αλλά και αυτό της Ελλάδας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους του Ολυμπιακού που μας υποστήριξαν εδώ αλλά και όλους τους φίλους του Ολυμπιακού ανά τον κόσμο».

Για τη φάση του γκολ του Ελ Αραμπί στη σέντρα του Μασούρα: «Ήταν πολύ ιστορική στιγμή. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα. Ήταν έκρηξη μιας μεγάλης βραδιάς».

Για το αν μέτρησε η ψυχή ή η τακτική: «Είχαμε πάρα πολύ έξυπνη τακτική. Εμποδίσαμε και περιορίσαμε την Άρσεναλ. Ήμασταν ψύχραιμοι και κάναμε ένα εξαιρετικά τακτικό παιχνίδι».

Για το αν ήθελε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν: «Δεν σκεφτόμαστε αυτό, ζούμε πολύ ιστορικές στιγμές για τον σύλλογό μας».