Τη δυσαρέσκεια τους με τη στάση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, εξέφρασαν κυβερνητικά στελέχη, ο οποίος επιμένει στους χαρακτηρισμούς που υιοθέτησε για τον πρωθυπουργό, μια μέρα πριν τη κρίσιμη συνάντηση του με τους νησιώτες.

Η παρουσία του στο κεντρικό δελτίο του Mega της Πέμπτης αποδείχθηκε επεισοδιακή, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Τετάρτης κυκλοφόρησε βίντεο όπου φαίνεται ο Περιφερειάρχης να καταφέρεται με χυδαίες εκφράσεις συνοδευόμενες από τις ανάλογες χειρονομίες κατά του πρωθυπουργού και των ΜΑΤ.

Η συνομιλία που ακούγεται στο βίντεο φέρεται να σημειώθηκε λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός τον καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τους δημάρχους των νησιών για να αποκλιμακωθεί η ένταση, αλλά και την κυβερνητική απόφαση να αποσυρθούν την Πέμπτη κάποιες δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο, προκειμένου να εκτονωθεί λίγο η ένταση.

«Μην μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι», ενώ σε λίγο συστήνει στον συνομιλητή του «Μην τον ανάψεις (σ.σ. τον πρωθυπουργό), γιατί τώρα τον έχει πιάσει…άντε να μη πω τι» ακούγεται να λέει ο κ. Μουτζούρης.

Η συνομιλία προχωρά και ο κ. Μουτζούρης ακούγεται να λέει: «Διαβάζω σε σάιτ, ότι είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός με τον Μουτζούρη. Ε λοιπόν κι εγώ σου λέω να, κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός μαζί μου (το «να» συνοδεύεται από την ανάλογη χυδαία κίνηση). Και τι έγινε;».

«Απηχούσε πλήρως τα συναισθήματα μου»

«Η χειρονομία μου για τον πρωθυπουργό απηχούσε πλήρως τα συναισθήματα μου», επιμένει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος ωστόσο… αποδέχεται ότι ήταν μη κόσμια.

Όπως λέει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, έγινε στη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνομιλίας μακριά από κόσμο.

«Απηχούσε πλήρως τα συναισθήματα μου βλέποντας πως φέρονται στα νησιά μας και κυρίως στους κατοίκους τους ( και, οπως αποδείχτηκε από τις εν συνέχεια αντιδράσεις σας, η χειρονομία αυτή απηχούσε και τα συναισθήματα της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ πλειοψηφίας σας)», γράφει ο Κώστας Μουτζούρης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Κώστα Μουτζούρη

Η ανάρτηση στο Facebook για τη χειρονομία κατά του Μητσοτάκη

Καλημέρα σας. Τα τελευταία σχόλια μου επί του «μείζονος»(;;)θέματος της… χώρας(!!!):

Η χειρονομία μου αυτή, μη κόσμια σε κάθε περίπτωση, έγινε στη διάρκεια μιας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ τηλεφωνικής συνομιλίας μου, μακριά από κόσμο (αλλά όχι, όπως αποδείχτηκε, από ένα καλό κινητό!), η οποία καταγράφηκε ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ και διακινήθηκε ηλεκτρονικά παρανόμως (στο σημείο αυτό να δηλώσω, ότι δεν τρέφω ΚΑΝΕΝΑ συναίσθημα θυμού για τον καταγράψαντα, τον οποίο καλημερίζω!). Απηχούσε πλήρως τα συναισθήματα μου βλέποντας πως φέρονται στα νησιά μας και κυρίως στους κατοίκους τους ( και, οπως αποδείχτηκε από τις εν συνέχεια αντιδράσεις σας, η χειρονομία αυτή απηχούσε και τα συναισθήματα της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ πλειοψηφίας σας). Και ακούγοντας στο τηλέφωνο να μου λέγεται, οτι η κυβέρνηση αποδίδει σε εμένα (!!!) όλες τις ευθύνες για τα τεκταινόμενα (αν είναι δυνατόν!). Και υπό την ένταση των ημερών και των επαπειλούμενων σοβαρών επεισοδίων εκείνες τις στιγμές, τα οποία προσπαθούσα επι τρείς ώρες να αποτρέψω.

Δηλώνω εκ νέου, οτι τις ιδιωτικές μου συνομιλίες θα τις διεξάγω όπως ΕΓΩ κρίνω και επιθυμώ. Οι εκάστοτε συνομιλητές μου θα με κρίνουν για αυτό.

Θα κλείσω παροτρύνοντας ακόμη μια φορά για ενότητα, τήρηση των νόμων, σοβαρότητα, μετρημένες κινήσεις.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ, όπως φάνηκε και από την (μάλλον άσκοπη;) χθεσινή συνάντηση των Αθηνών (Μυτιλήνη 28.02.2020).

Καλημέρα σας. Τα τελευταία σχόλια μου επι του «μείζονος»(;;) θέματος της… χώρας(!!!):

Η χειρονομία μου αυτή, μη…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μουτζούρης στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Επεισοδιακή αποχώρηση

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του Mega ο κ. Μουτζούρης εξαπέλυσε επίθεση προς την παρουσιάστρια όταν ρωτήθηκε για την χειρονομία που έκανε η οποία και προκάλεσε σάλο.

Ειδικότερα σε ερώτηση για το αν συνάδουν τέτοιες αντιδράσεις με το δημόσιο αξίωμα του, ο Περιφερειάρχης όχι μόνο δεν θέλησε να ανασκευάσει για τις απρεπείς δηλώσεις του, αλλά μίλησε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας μάλιστα πως καταγγέλλει τα όσα προβλήθηκαν στα κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο περιφερειάρχης δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει χυδαία την παρουσίαση του θέματος από το κεντρικό δελτίο, το οποίο πρόβαλε με κάθε εγκυρότητα τόσο το βίντεο με την προσβλητική κίνηση του Κώστα Μουτζούρη όσο και την έντονη αντίδραση του Μαξίμου.

Στη συνέχεια μάλιστα παρά το κάλεσμα της παρουσιάστριας, Δώρας Αναγνοστοπούλου, για ήρεμο διάλογο, ο κ. Μουτζούρης συνέχισε με επιθετικό ύφος να φωνάζει και να αρνείται την όποια ερώτηση.

Ο περιφερειάρχης μάλιστα όχι μόνο δεν δέχτηκε να εξηγήσει τον λόγο που έκανε μία τέτοια χειρονομία μπροστά στην κάμερα, η οποία προβλήθηκε σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά προτίμησε να αποχωρήσει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με αυτό το απαράδεκτο τρόπο.

Πέτσας : Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης

Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του απέναντι στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη.», δήλωσε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

«Δεν είναι πλάκα.» θέλησε να επισημάνει ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Μηταράκης: Να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά του Αιγαίου καταδίκασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κάνοντας λόγο για ακραίες συμπεριφορές, αναφέρθηκε στο Mega o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εικόνες με την επίθεση εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων στα ξενοδοχεία «θύμισε» εμφύλιο πόλεμο.

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι ο κ. Μουτζούρης θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μηταράκη και να του ζητήσει συγγνώμη για την πρόσφατη συμπεριφορά του.