Συνεχείς είναι οι αφίξεις από το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς  μεταναστών από τα απέναντι παράλια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασαν 54 μετανάστες από το Αφγανιστάν, ενώ το πρωί άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από την ίδια χώρα με μία φουσκωτή βάρκα.

Συνεχείς προσφυγικές ροές στη Σκάλα Συκαμνιάς

Συνεχείς προσφυγικές ροές στη Σκάλα Συκαμνιάς – Από το πρωί και αναμένονται και άλλες.https://www.stonisi.gr/post/7256/synexeis-prosfygikes-roes-sth-skala-sykamnias-realtime

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε στον Εβρο το πρωί της Παρασκευής όταν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα, μετά την είδηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εμποδίζει τους πρόσφυγες από την Ιντλίμπ να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να λάβει σκληρά μέτρα.

Ήδη, διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανιών στον Έβρο. Σύμφωνα με  το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.