Στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής στρατιώτης που υπηρετεί σε μονάδα του νησιού και ο οποίος παρουσίασε πυρετό, καθώς επίσης και άλλα συμπτώματα γρίπης.

Η μεταφορά του κρίθηκε αναγκαία από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές καθώς ο συγκεκριμένος στρατιώτης είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το περιστατικό, εξετάζεται,  μεταξύ άλλων, σε ειδική σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για προληπτική διαδικασία καραντίνας. Έχουν ληφθεί δείγματα για αιματολογικές εξετάσεις, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ, το οποίο θα αποφανθεί για τι είδους ασθένεια πρόκειται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται ιατρικές πηγές, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση θα γίνουν γνωστά στους αρμόδιους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί.