Ο Τζενάρο Γκατούζο προσπάθησε να αναβιώσει το «κατενάτσιο» στο Σαν Πάολο και με το γκολ του Μέρτενς φάνηκε ότι η Νάπολι μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα. Όμως, η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε 1-1 με τον Γκριεζμάν και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «παρτενοπέι» αμύνθηκαν μαζικά, δεν επέτρεψαν στους Καταλανούς να επιτεθούν και έφτασε στο γκολ με τον Μέρτενς στο 43′. Ο ποδοσφαιριστής της Νάπολι σούταρε με φάλτσο έξω από την περιοχή, άφησε… άγαλμα τον Τερ Στέγκεν και άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κίκε Σετιέν αναπροσάρμοσε το σχέδιο του και οι «μπλαουγκράνα» κυριάρχησαν. Στο 57′ ο Μπουσκέτς πάσαρε αριστερά στον Σεμέδο, αυτός γύρισε παράλληλα στον Γκριεζμάν και με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση ισοφάρισε.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μακσίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Ντέμε (79′ Άλαν), Ζιελίνσκι, Ρουίθ, Καγιεχόν (73′ Πολιτάνο), Μέρτενς (54′ Μίλικ), Ινσίνιε

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ (90+2′ Λενκλέ), Ουμτιτί, Χούνιορ Φίρπο, Μπούσκετς, Ντε Γιόνγκ, Βιδάλ, Ράκιτιτς (55′ Αρτούρ), Γκριεζμάν (88′ Φάτι), Μέσι