Ομόφωνα αθώοι  κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι  δύο φοιτητές που κατηγορούνταν για μια σειρά από πλημμελήματα, για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα τον περασμένο Νοέμβριο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Είχε προηγηθεί η αθωωτική εισαγγελική πρόταση με το σκεπτικό  ότι δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση, χωρίς όμως να αναγνωρίσουν τους κατηγορούμενους. Η πλευρά της υπεράσπισης επέδειξε φωτογραφίες με τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και φωτογραφίες όπου ο ένας κατηγορούμενος φαινόταν στην ομάδα των φοιτητών που βρισκόταν στα σκαλιά του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι στην ομάδα φοιτητών που ενεπλάκη με τους αστυνομικούς.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φοιτητές,-αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ενώ υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Νίκος Μαρκάτος, και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

Το ακροατήριο, το οποίο ήταν κατάμεστο από φοιτητές, στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα.