Αίσθηση έχει προκαλέσει μια πρόταση –η οποία θυμίζει άλλες εποχές- για δημιουργία νέας δομής κλειστού τύπου προσφύγων σε κάποιο άλλο νησί αντί για τη Λέσβο.

Εδώ και λίγες μέρες, είχε διαρρεύσει το σενάριο που ήθελε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης να ρίξει στον διάλογο με τον υπουργό Μετανάστευσης την πρόταση για θέση της νέας κλειστής δομής σε… εξωτική νησίδα της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr εξετάζεται και από κυβερνητικά στελέχη της Αθήνας είναι ότι έπεσε η πρόταση για δομή στα… Τοκμάκια.

Μάλιστα και χτες τα «Νέα της Λέσβου» έγραφαν για παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή, Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την πρόταση αυτή.

Ωστόσο τα ερωτηματικά είναι πολλά, αφενός γιατί πρόκειται για έναν άσχημο συμβολισμό στα «εξωτικά» νησάκια, αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις εκεί.

Αρκετοί θεωρούν ότι πρόκειται για μία πρόταση που ο κ. Μουτζούρης ενδεχομένως να ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για αποπροσανατολισμό, Κι όμως έγκυρες πηγές αναφέρουν στο «Ν» ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά το σενάριο από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.