Αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη στάση τους στα ελληνοτουρκικά αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Προσβολή ή παράσημο;

«Τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις» στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που «είναι υπερβολικά πατριώτης», πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;

Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσαβούσογλου: Τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα είναι εθνικιστικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά σχολιάζει την αποστροφή του Μεβλούτ Τσαβούσολγου πως «υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».