Η μεγάλη ώρα πλησιάζει για τον Ολυμπιακό στο Europa League, καθώς την Πέμπτη (20/2, 22:00) κοντράρεται με την πανίσχυρη Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τη φάση των «32» του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν σαφώς δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που έχει ρόστερ αξίας 700 εκατ. ευρώ, που όμως δεν διανύει καλή σεζόν και σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα της. Στην Premier League βρίσκεται προς το παρόν μακριά από την πρώτη τετράδα, όμως στο Europa League είχε εύκολο έργο στους ομίλους και πλέον στα νοκ-άουτ έχει ως μοναδικό στόχο να φτάσει ως τον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο δρόμος της πρόκρισης περνάει από το Καραϊσκάκη και τον Ολυμπιακό για τους κανονιέρηδες, ενώ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να αναλύσουμε την αγωνιστική εικόνα της όταν δίνει αναμετρήσεις μακριά από το Λονδίνο.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει δώσει τρία παιχνίδια τη φετινή σεζόν στην ευρωπαϊκή της πορεία, όλα στον όμιλο και παραμένει αήττητη, μετρώντας 1 νίκη και 1 ισοπαλίες. Το μοναδικό διπλό ήρθε στη Γερμανία και στη δύσκολη έδρα της Αϊντραχτ, όπου πέρασε με 3-0, ενώ στη συνέχεια αναδείχτηκε ισόπαλη με Γκιμαράες (1-1) και Σταντάρ Λιέγης (2-2).

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η Άρσεναλ πέρα από αήττητη σκοράρει μέχρι στιγμής σε όλα της τα ματς εκτός έδρας, δείγμα της πολύ ποιοτικής επίθεσης της με Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ και Πεπέ.

Δείτε τα εκτός έδρας παιχνίδια της Άρσεναλ στην Ευρώπη: