Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Novartis, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πανικό και δεν μπορεί να απολογηθεί.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων δεν είναι φυσική μαρτυρία, δεν είναι παρακολούθηση, είναι προστασία της ταυτότητας. Δεν μιλάμε για αδυναμία της αστυνομίας επειδή «έχασε» τον μάρτυρα από τα χέρια της. Υπάρχει ένα πρόσωπο που γνωρίζει την ταυτότητά του. Υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη. Έχει ζητηθεί να κλητευθεί ο μάρτυρας, περιμένουμε την προανακριτική να πάρει τις αποφάσεις».

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει και τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τόσο ο υπουργός όσο και τα υπόλοιπα 10 πολιτικά πρόσωπα έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν τον εαυτό τους. «Εμείς  ως κυβέρνηση έχουμε αποφύγει  να ανακατευτούμε στα ζητήματα της δικαιοσύνης και της προανακριτικής».

Επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στον κέντρο, λέγοντας σημαντικά ψέμματα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν πλην τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να προχωρήσει η διαδικασία στη Βουλή.

Επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία παράτυπη διαδικασία. Αυτό που έκανε ο εισαγγελέας να εξετάσει τον Σαράφη αυτό θα κάνει και η Προανακριτική, ενώ πρόσθεσε ότι το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνεδρίαση της Προανακριτικής για το πως θα προχωρήσει. «Οι διαδικασίες δεν λήγουν μπορούν οι μάρτυρες να κλητευθούν και στο μέλλον. θα αναμένουμε το πόρισμα της προανακριτικής πριν η κυβέρνηση λάβει τις αποφάσεις της, είπε χαρακτηριστικά.